IΤΑΛΙΑ

Το CIDI ιδρύθηκε το 1983 και το προσωπικό του συμμετέχει σε διάφορες δραστηριότητες του οργανισμού:

 • Σχεδιασμός και υλοποίηση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης
 • Επαγγελματικός προσανατολισμός
 • Υλοποίηση και πώληση των προϊόντων ΤΠΕ
 • Τεχνική υποστήριξη για τα δημόσια ιδρύματα, όπως τοπική αυτοδιοίκηση, πανεπιστήμια, εταιρείες υγείας

Η εμπειρία μας

Η εμπειρία μας στον τομέα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης ξεκίνησε το 1998. Από τότε έχουμε σχεδιάσει και κατασκευάσει 78 μαθήματα που χρηματοδοτούνται από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, και έχουμε εκπαιδεύσει περισσότερους από 1200 μαθητές.
Επιπλέον, σε συνεργασία με ιδρύματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης εκπαιδεύσαμε περισσότερους από 800 μαθητές. Ως συντονιστής ή ως εταίρος το CIDI εμπλέκεται σήμερα στην κατάρτιση περίπου 200 μαθητών.
Σήμερα συντονίζουμε ένα πολυμερές σχέδιο Grundtvig και ένα εκπαιδευτικό συνεταιρισμό.

Οι εθνικές κοινοπραξίες: Είμαστε μέλος του ITS, ένα κέντρο ανώτατης τεχνικής εκπαίδευσης, στόχος του οποίου είναι να παρέχει υψηλής εξειδίκευσης τεχνική κατάρτιση. Το ίδρυμα περιλαμβάνει 37 εταίρους μεταξύ λύκεια, πανεπιστήμια, θεσμούς αυτοδιοίκησης, κέντρα κατάρτισης και επιχειρήσεων.
Είμαστε μέλος του κέντρου Τεχνικής και Επαγγελματικής Μηχανοτρονικής, μαζί με άλλους 17 εταίρους.

Διεθνείς κοινοπραξίες: Συντονίζουμε σήμερα ένα πολυμερές σχέδιο Grundtvig και συνεταιρισμούς Grundtvig, και ως εκ τούτου, συνεργαζόμαστε με 8 διαφορετικούς ευρωπαίους εταίρους.

Τομέας Εμπειρίας και Ενδιαφέροντος:

 • Τομέας της επαγγελματικής κατάρτισης - Δια Βιου μάθηση: Σχεδιασμός και υλοποίηση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης για ενήλικες (απασχολούμενοι και άνεργοι).
 • Επαγγελματικός Προσανατολισμός: Τα 2 τελευταία χρόνια πραγματοποιήσαμε 300 συνεντεύξεις παροχής συμβουλευτικής για καριέρα  για την επανατοποθέτηση στην αγορά εργασίας και 250 συνεντεύξεις επαγγελματικού προσανατολισμού σε πτυχιούχους και προπτυχιούχους. Αυτή τη στιγμή συνεργαζόμαστε με διάφορα τοπικά γυμνάσια και παρέχουμε επαγγελματική καθοδήγηση στους μαθητές.
 • Απόκτηση δεύτερης γλώσσας: Αυτή τη στιγμή συντονίζουμε το πολυμερές σχέδιο Grundtvig: «L2M: Μητέρες και παιδιά στην L2", το οποίο αποσκοπεί στο σχεδιασμό και την πιλοτική εφαρμογή μιας νέας μεθοδολογίας για τη μάθηση της L2, ως εκ τούτου, μας απασχολεί και είμαστε σε επαφή με τους δασκάλους και ερευνητές, με σχολές ξένων γλωσσών και πολλoύς συνδέσμους μεταναστών και τοπικών φορέων λήψης αποφάσεων που σχετίζονται με τη μεταναστευτική πολιτική.
 • Φωτογραφία: Συντονίζουμε σήμερα το συνεταιρισμό Grundtvig "Πλαίσια Κοινής Ευρωπαϊκής Ζωής". Η συνεργασία αποσκοπεί στην προώθηση της κινητικότητας των ενηλίκων εκπαιδευομένων και εκπαιδευτών, καθώς και στην προώθηση μιας αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ ευρωπαϊκών οργανισμών που ασχολούνται με τη φωτογραφία. Έχουμε την υποστήριξη του δήμου της Senigallia και του τοπικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Φωτογραφίας.
 • ΤΠΕ: Παροχή συμβουλών και κατάρτισης στις ΤΠΕ. Ο σχεδιασμός και η διαχείριση των πλατφόρμων e-learning. Διαχείριση των διακομιστών και των δικτύων. Ανάπτυξη και διαχείριση ιστοσελίδων.

Στοιχεία επικοινωνίας:
CIDI sas Strada della Marina 9/3
60019 Senigallia  AN ITALY
www.scuola.cidiweb.com      
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
tel. +39716607822     fax +39716607930

Cidi


AΥΣΤΡΙΑ

Το "DIE KINDERVILLA" είναι ένα ιδιωτικό ανεξάρτητο εκπαιδευτικό ίδρυμα για παιδιά ηλικίας 1-6 ετών.

Διατρέχουμε ένα σύνολο 7 ομάδων, 3 βρεφονηπιακούς σταθμούς και 4 ομάδες νηπιαγωγείων / παιδικών σταθμών, προσφέροντας επί του παρόντος υψηλής ποιότητας φροντίδα των παιδιών για περισσότερες από 120 οικογένειες. Σημαντικός παράγοντας είναι η διαχειρισιμότητα των ομάδων μας. Οι μικρές ομάδες μας έχουν επικεφαλή μία νηπιαγωγό και την υποστήριξη ενός βοηθού.

Το Kindervilla ιδρύθηκε το 1999 και από τότε προσφέρει ελκυστικές και προσαρμοσμένες υπηρεσίες παιδικής φροντίδας, ειδικά για τους εργαζόμενους γονείς και τα παιδιά τους. Το ίδρυμα μας βρίσκεται σε δύο αντιπροσωπευτικές βίλες χτισμένες στην αλλαγή του αιώνα, οι οποίες μεταφέρουν ταυτόχρονα μια αίσθηση ελευθερίας και άνεσης στο εσωτερικό των μεγάλων δωματίων τους.

Είμαστε αφοσιωμένοι στο έργο που συνοδεύει τα παιδιά στην ανάπτυξή τους ως ανεξάρτητα άτομα και ενθαρρύνει τα ταλέντα τους. Το προσωπικό μας έχει διαρκώς επίγνωση της μεγάλης ευθύνης που έχει.

Κύρια έμφαση του έργου μας και χαρακτηριστικό του Kindervilla, είναι η επικέντρωση στην ενίσχυση της γλώσσας και της επικοινωνίας και δεν πρέπει να παρερμηνευθεί ως μια απλή "εκμάθηση της γλώσσας". Είναι το βασικό εκπαιδευτικό περιεχόμενο της δουλειάς μας και αποτελεί αναπόσπαστη εκπαιδευτική έννοια που παρέχει μια πρώιμη συμβολή στην ένταξη και στις διαπολιτισμικές ανταλλαγές.

Σε ό,τι  κάνουμε βάζουμε πρώτα την προσωπικότητα του παιδιού. Αυτό επιτυγχάνεται επιτρέποντας στον χαρακτήρα, την προσωπικότητα και το ταλέντο του παιδιού να αναπτυχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αλλά και προωθώντας τις κοινωνικές δεξιότητες του παιδιού.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του νηπιαγωγείο δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στα ακόλουθα: συναισθήματα και κοινωνική αλληλεπίδραση, ομιλία και επικοινωνία, φύση και τεχνολογία, άσκηση και υγεία, μουσική ανάπτυξη, αισθητική και υγεία, μαθηματικά, λογική σκέψη, δεοντολογία και κοινωνία.

Ένα από τα βασικά κριτήρια του Kindervilla είναι να ενθαρρύνει τις γλωσσικές και επικοινωνιακές δεξιότητες των παιδιών, με τη διαφοροποίηση μεταξύ της διατήρησης αυτών των δεξιοτήτων και την απόκτηση νέων. Η καλή γνώση της μητρικής γλώσσας είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί η εμπιστοσύνη σε μια δεύτερη ή ξένη γλώσσα. Η προσέγγιση αυτή χρησιμοποιείται ήδη στον βρεφονηπιακό σταθμό και συνεχίζεται στις ομάδες του νηπιαγωγείου / παιδικού σταθμού, όπου η γερμανική γλώσσα είναι η κύρια γλώσσα που συνοδεύεται από μια ξένη γλώσσα.

Ένας γερμανόφωνος δάσκαλος νηπιαγωγείου είναι υπεύθυνος για την ομάδα και υποστηρίζεται από ένα βοηθό που έχει ως πρώτη γλώσσα του τη ξένη γλώσσα. Δίνεται ίση έμφαση στη γερμανική και την αντίστοιχη ξένη γλώσσα (αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά). Εκτός αυτού διευθύνουμε ένα αγγλόφωνο νηπιαγωγείο / παιδικό σταθμό. Στο βρεφονηπιακό σταθμό το μοντέλο αυτό περιλαμβάνει επίσης την τουρκική, σερβική, κροατική και βοσνιακή γλώσσα και αποφασίζει λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των παιδιών με μεταναστευτικό υπόβαθρο. Έχουμε δίγλωσσους βοηθούς για αυτά τα παιδιά. Η συμβολή στην έννοια της ενσωμάτωσης αναγνωρίζει την οικογένεια του παιδιού και το πολιτιστικό υπόβαθρο, ενθαρρύνει την ποικιλομορφία και την καλλιέργεια της αμοιβαίας κατανόησης.

Στοιχεία επικοινωνίας:

KINDERVILLA
Dreiheiligenstr. 27
6020 Innsbruck, Austria,
Tel.: +43-512-563333
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.kindervilla.info
Γενικός Διευθυντής: Ovagem Agaidyan, MA
Εκπαιδευτικός Σύμβουλος: Mag. Marlene Seeberger

Kindervilla


ΚΥΠΡΟΣ

Το CARDET είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Έρευνας και Ανάπτυξης που εδρεύει στην Κύπρο με εταίρους από όλο τον κόσμο. Το CARDET επικεντρώνεται στους τομείς έρευνας και ανάπτυξης σε κοινωνικά θέματα, την εκπαίδευση, την ηλεκτρονική μάθηση, τη μετανάστευση, την καινοτομία και τις ΤΠΕ.

Η αποστολή του CARDET είναι να εμπνεύσει την επόμενη γενιά της εκπαίδευσης, και να προωθήσει την έρευνα και την καινοτομία, μέσω τεκμηριωμένων πρακτικών και έρευνας αιχμής. Το CARDET συγκεντρώνει μια διεθνή ομάδα από έμπειρους επαγγελματίες με εκτεταμένη παγκόσμια εμπειρία στο σχεδιασμό μάθησης,  στο e-learning, στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, στην κοινωνική δικαιοσύνη, στην καινοτομία, στην αξιολόγηση, στην ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη και στο στρατηγικό σχεδιασμό. Το CARDET έχει συνεργαστεί με εκπαιδευτικά ιδρύματα, υπουργεία και επιχειρήσεις στην Ασία, στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Η ομάδα του CARDET έχει ολοκληρώσει με επιτυχία περισσότερα από 100 έργα σε περισσότερες από 30 χώρες, πολλές από τις οποίες υποστηρίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ, τη Microsoft, την Κοινοπολιτεία της Μάθησης, το UNDP και διάφορα Υπουργεία. Το CARDET είναι πιστοποιημένο με ISO 9001:2008 για την ποιότητα στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης.

Στοιχεία Επικοινωνίας:
CARDET
Λεωφόρος Λυκαβητού 29, 1ος όροφος,
2401 Μακεδονίτισσα
Λευκωσία, Κύπρος
Τ: +35722002100, Φ: +22002115
www.cardet.org
Υπεύθυνη έργου: Κατερίνα Θεοδωρίδου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Cardet

ΣΟΥΗΔΙΑ


Το Folkuniversitetet είναι μια εκπαιδευτική ένωση ενηλίκων που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εκπαίδευσης ενηλίκων σε όλη τη Σουηδία. Πρόκειται για μια ένωση πέντε ιδρυμάτων: οι επεκτάσεις του πανεπιστημίου συνδέονται με τα Πανεπιστήμια της Στοκχόλμης, Uppsala, Göteborg, Lund and Umeå. Έχουμε ένα ευρύ ανοικτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε ποικίλα θέματα: διευθύνουμε επίσης ανώτερα δευτεροβάθμια σχολεία, σχολεία στην τριτοβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση, την κατάρτιση και προσφορά μαθημάτων σε ηλικιωμένους, την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας και περαιτέρω εκπαίδευση και κατάρτιση για την επαγγελματική ζωή.

Το Folkuniversitetet είναι ανεξάρτητο από όλα τα πολιτικά, θρησκευτικά και εμπορικά συμφέροντα.

Η διεθνής συνεργασία, η ανάπτυξη παιδαγωγικής, η δημοκρατία και η εστίαση στο άτομο είναι κεντρικές αξίες για μας. Έχουμε συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη της σουηδικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, για παράδειγμα, το βραδινά γυμνάσια, κέντρα γλωσσών, η Σουηδία για τους μετανάστες, το κολέγιο και η εκπαίδευση με βάση τις ΤΠΕ. Τα οράματα και οι ιδέες για καλύτερες μεθόδους μάθησης αναπτύσσονται και δοκιμάζονται σε ομάδες έργου, συχνά σε διεθνή συνεργασία. Η εκπαίδευση, η καθοδήγηση, η επικύρωση, η μάθηση στην επαγγελματική ζωή, η ενδυνάμωση και η ενεργός καθοδήγηση βασίζονται στις ατομικές ανάγκες και αποτελούν παραδείγματα τομέων που αναπτύσσουμε, και την εφαρμόζονται στη δική μας οργάνωση.

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Folkuniversitetet
Föreningsgatan 1, 291 33
Kristianstad, Sweden
Växel 044 - 20 76 40
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.folkuniversitetet.se

Folkuniversitetet


ΙΣΠΑΝΙΑ

Το “Empresa Municipal de Desarrollo Urbano de Santander”, SANTURBAN, έχει συγκροτηθεί το 2001 από το Δημοτικό Συμβούλιο της Santander, που είναι και ο μοναδικός μέτοχος.

Οι κύριοι στόχοι του είναι:

 • Η προώθηση των επιχειρήσεων, των εμπορικών και επαγγελματικών δράσεων με στόχο τη διευκόλυνση της συνεργασίας και της μεταφοράς.
 • Η υποστήριξη και η διευκόλυνση της ανάπτυξης των ΜΜΕ και των νέων επιχειρήσεων.
 • Η προσφορά συμβουλών, η διαχείριση και η εκμετάλλευση των υπηρεσιών: εκπαίδευση, μάρκετινγκ, πολιτιστική, εκπαιδευτική και στατιστικές πτυχές.
 • Η προώθηση της κοινωνικο-οικονομικής ανάπτυξης της πόλης.
 • Η προώθηση της οργάνωσης συνεδρίων και εκθέσεων.
 • Η διευκόλυνση της πρόσβασης των ανέργων στην αγορά εργασίας, μέσω προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλών.
 • Η προώθηση και οργάνωση όλων των ειδών δραστηριοτήτων και σχεδίων που σχετίζονται με την τοπική ανάπτυξη.
 • Η συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων που διοργανώνονται στην πόλη της Santander

Βασικοί τομείς απασχόλησης:

 • Κατάρτιση, απασχόληση, ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων ΜΜΕ
 • Περιβαλλοντικός τομέας
 • Πολιτιστικός τομέας
 • Μετανάστευση
 • Ίσες ευκαιρίες

Επικοινωνία:

Santurban
Edificio Villaflorida
Calle Magallanes 30
39007 Santander, Spain
T: 00 34 942 20 30 86
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.santander.es
www.santurban.es

Santurban

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η παρούσα δημοσίευση (ανακοίνωση) δεσμεύει μόνο τον συντάκη της και η Επιτροπή δεν ευθύνεται για τυχόν χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.

Project Number 540030-LLP-1-2013-1-IT-GRUNDTVIG-GMP “Mothers and Children in L2”

ΕΤΑΙΡΟΙ